MultiroomTemp

Multi zone verwarmen

Veel van onze huizen maken gebruik van een centraal verwarmingssysteem. Hierbij regelen we de warmtevraag vanuit een centraal punt, de woonkamer. Als er dus een warmtevraag vanuit de woonkamer is zal de centrale verwarming deze gaan verwarmen. Het kan echter zo zijn dat op een ander moment in een andere ruimte binnen het huis behoefte is voor verwarmen, maar dit dus niet mogelijk is. Daarnaast leidt het onnodig verwarmen van ruimtes waar zich niemand bevindt, tot hogere kosten.

 

Een voorbeeld van bovenstaande is bijvoorbeeld iemand die thuis werkt en zich niet i de woonkamer bevindt op dat moment dient de thermostaat in de woonkamer hoger gezet te worden om ervoor te zorgen dat de werkruimte verwarmd wordt.

 

Dit probleem is op te lossen door de inzet van Multi Zone verwarming. Hierbij wordt er niet meer de warmtevraag centraal, maar decentraal geregeld. Hierbij worden er in de ruimtes waar er verwarmd dient te worden sturing apparaten aangebracht die voor de juist warmtevraag regelen. Deze sturing apparaten communiceren met een centrale regelunit die de aansturing van de verwarmingselementen regelt. Door dit te combineren met schakeltijden en bewegingssensoren kunnen deze regelingen nog verder uitgebreid worden. Hierdoor ontstaat er in de complete woning altijd een behaaglijk leefklimaat op het juiste moment. Een ander groot voordeel is dat er door de inzet van deze techniek bespaart kan worden op de stookkosten.

 

In een Multi Zone oplossing kunnen ook meerdere vormen van verwarmen op een makkelijke manier met elkaar gecombineerd worden tot een complete oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een centrale verwarming gecombineerd met een elektrische verwarming.

Sluit Menu